Dossiers

Verkamering (woningsplitsing)

Voor het verkamering van woningen is sinds 2017 een vergunning vereist. Een aanvraag voor een vergunning tot het splitsen van een woning in de A.M. de Jonglaan heeft laten zien dat de verkameringsregeling kan worden ontweken door woningen te splitsen.

Lees meer »

Kansenkaart Voorhof

De kansenkaart voor Voorhof De gemeente heeft een aantal plannen samengevoegd en gekeken wat voor kansen deze bundeling van plannen voor de wijk Voorhof kunnen geven. Deze plannen zijn o.a. Nieuw Delft, Station Delft Zuid, Mercuriusweg, Martinus Nijhofflaan, De Reiger, en de vervanging van de riolering.

Lees meer »

Energietransitie

Elke gemeente is verplicht op wijkniveau een transitievisie voor de warmteopwekking te maken. Het project warmtelevering Rotterdam-Leiden is overgenomen door de Gasunie.

Lees meer »

Nieuwbouw gebied Albert Heijn

De gemeenteraad van Delft heeft op 6 november 2014 besloten om een bestemmingsplan voor te bereiden voor het pand van onder andere de Albert Heijn aan de Martinus Nijhofflaan. Het gaat hier om een project in het kader van de verdere planologische ontwikkeling van het Hovengebied.

Lees meer »